la-

Mooie dingen op maandag: over Fashion Revolution Week, mooie gesprekken en weer even weten waar je het voor doet

Talita Kalloe
Share

In this Article

Iedere maandag een overzicht van mooie dingen die zijn gebeurd, of nog komen gaan. Hersenspinsels, of gewoon een verzameling van dingen die de moeite waard zijn om te delen. Zorgvuldig geselecteerd door Soulstores’ hoofdredacteur Talita Kalloe.

Ik vertel verhalen. Van bijzondere winkels en merken die oog hebben voor de maker achter het product, vakmanschap en duurzame productie. En verhalen van mensen, voor mensen. Maar bij het uitlichten van al die bezielende verhalen, krijg ik steeds vaker de vraag wat nu eigenlijk het verhaal is van mij: de ziel achter Soulstores. En inderdaad – gek eigenlijk dat ik dit hier niet deel. Daarom, iedere maandag een persoonlijke noot. In Mooie dingen op Maandag deel ik met jullie alles wat ik mooi vind. Dit kunnen ervaringen zijn, bijzondere producten die ik ben tegengekomen, mooie mensen die ik heb ontmoet. Of gewoon hersenspinsels. Soms ook gewoon goudeerlijk en ongenuanceerd. Want sommige dingen zijn nu eenmaal ook minder mooi. Hoe dan ook: ik hoop dat jullie het leuk vinden. Want hé, soms doe ik ook maar wat :’)

Mooie dingen: weer even weten waar je het voor doet

Soulstores is ontstaan uit een persoonlijke liefde en passie voor creatief ondernemerschap en de mooie verhalen daarachter. Maar wanneer je puur op gevoel onderneemt, en het niet altijd loopt zoals je wilt, dan kom je wel eens op de vraag: waar doe ik het ook alweer voor? Maar dan mailt een 16-jarige jongen me. Of hij met zijn brillendoosjes op Soulstores mag staan. Hij heeft ze zelf ontworpen en vervolgens laten produceren door een vakman in Mexico om lokaal ondernemerschap in zijn land van herkomst te supporten. Talent verstopt in een zolderkamertje. Vol met ambitie, klaar om de wereld een klein stukje beter te maken. En dan – gelukkig – weet ik het weer. Jullie reacties op deze post maakten het er alleen maar mooier op. En we mochten een gelukkige winnaar blij maken met een heel mooi brillendoosje. Lees het bijzondere verhaal van Nino: de ziel achter DOOOS.

Dooos

Mooie mensen: Marieke Miltenburg

Marieke Miltenburg is niet alleen een hele goede vriendin van mij, ze is ook het technische genie achter deze website. Ik weet nog goed dat wij vorig jaar samen midden in de nacht aan het zwoegen waren om de verhuizing van ZMJ naar Soulstores zo soepel mogelijk te laten verlopen. Vorig jaar nam Marieke me mee naar London voor mijn verjaardag. En dit jaar nam ik haar mee naar Berlijn. Drankjes in de zon, ontbijten en dineren in veel te hippe tenten. We waren helemaal in onze nopjes. Dat ik de helft van de tijd met mijn camera aan mijn gezicht geplakt rondliep kon ze gelukkig alleen maar waarderen. Terwijl ik als een gek erop los schoot in Voostore aan de Oranienstrasse, wachtte zij buiten op me in het zonnetje. Stralend en positief als altijd. Een prachtig mooi mens. En een dierbare vriendin.

 

Mooie winkels: For the Love Off in Rotterdam

Ik krijg regelmatig hele leuke mailtjes binnen van merken en winkels. Altijd een feestje om te lezen, maar – hoe graag ik het soms ook zou willen – ik kan niet overal tegelijk aanwezig zijn. Toch zijn sommige winkels te mooi om niet te delen. Zoals For the Love Off  in Rotterdam. Eigenaresse Michelle Bours verandert haar winkel om de drie maanden in een ander kleurenthema. Een hele mooie en bijzondere manier om je concept uit te dragen en dynamiek te creëren in je winkel. Op dit moment staat alles – ook haar social media kanalen – volledig in het teken van de kleur wit. Michelle is van mening dat kwaliteit en duurzaamheid de toekomst hebben en zoekt haar merken dan ook met de grootste zorgvuldigheid uit. Love it! Eén ding weet ik zeker: als ik in Rotterdam ben ga ik zeker een kijkje nemen!

For the Love Off – Rochussenstraat 3c – Rotterdam

Foto: https://www.fortheloveof-store.com

Mooie gesprekken: Natascha Koningsveld van Colour&Spice

Vorige week was ik op bezoek in de prachtige praktijk van Natascha Koningsveld in Landsmeer. Ik zou een heel boekwerk kunnen schrijven over haar bijzondere bedrijf Colour & Spice. Maar voor nu in een notendop: Natascha is holistic beauty therapeut met een achtergrond in cosmetica en natuurgeneeskunde. Haar kennis – zowel op lichamelijk als op spiritueel niveau – vind je terug in haar bijzondere visie op schoonheid. Dit heeft ze vertaald in onder andere een prachtige cosmeticalijn. Met kruiden die al eeuwenlang hun kracht bewijzen, gecombineerd met haar gevoel voor innerlijke en uiterlijke schoonheid, zet Natascha een ongeëvenaarde visie neer. Als freelance copywriter ondersteun ik Natascha in het formuleren van haar brandstory. Ik vertel je snel meer over haar mooie bedrijf. Maar als je nieuwsgierig bent, neem dan alvast een kijkje op haar website en lees dit mooie interview met Natascha op Nanii.nl (trouwens ook een héle mooie website om op rond te struinen).

colour and spice

Mooie initiatieven: Fashion Revolution Week

Vandaag – 24 april – start de Fashion Revolution Week. Deze hele week staat in het teken van transparantie, ethiek en duurzaamheid in de mode-industrie. Het initiatief is een krachtig antwoord op het instorten van de fabriek Rana Plaza in Bangladesh op 24 april 2013, waarbij 1138 doden vielen. De Fashion Revolution Week wil een eerlijke mode-industrie stimuleren en laat zien dat deze verantwoordelijkheid in onze eigen handen ligt. Tijdens deze week worden zoveel mogelijk mensen opgeroepen om aan modemerken één belangrijke en kritische vraag te stellen: Who Made My Clothes (met de hashtag #whomademyclothes). Hiermee creëert Fashion Revolution een beweging die merken oproept tot transparantie. Om samen bewustzijn te creëren rondom de werkelijke prijs die betaald wordt voor mode. Om samen de wereld te laten zien dat verandering mogelijk is. En om samen de duurzame toekomst die we vandaag maken, te vieren. Doe jij ook mee?

Lees ook dit interview met Roosmarie Ruigrok: sustainable supply chain expert en betrokkenen bij Fashion Revolution.

Foto: http://fashionrevolution.org/

Vond je dit leuk om te lezen? Heb je een leuke tip? Of zijn er nog andere dingen die je graag zou willen lezen op soulstores? Laat een berichtje achter in de comments. Ik zou het heel leuk vinden om jullie stem te horen!

Fotocredits featured image: that’s me, gefotografeerd door de getalenteerde Petra Beil.

Conscious consumerism -

Wist je dat je ook duurzame en bewuste keuzes kunt maken tijdens het online winkelen? Van duurzame verzendopties tot het supporten van lokale, duurzame en zelfstandige winkels en merken: ontdek onze beste tips. 

bewust winkelen online
Next Articles

Zo worden de sojakaarsen van Brandt gemaakt

Loop een soul store binnen en grote kans dat je daar de natuurlijk sojakaarsen van Brandt tegenkomt. De kaarsen van Brandt zijn gemaakt van natuurlijke sojawas en etherische oliën. Ze