la-

Orde in de chaos zonder papierverspilling: dit notitieboek kun je blijven hergebruiken

Greenbook
Share

In this Article

We zijn dol op notitieboeken, totdat ze vol zijn. Want op dat moment lopen we steeds tegen hetzelfde issue aan. Al het papier belandt in de papierbak, en je moet altijd weer een nieuwe kopen. Maar toen ontdekte Talita de GreenBook: een uitwisbare notitieboek die je niet alleen keer op keer kunt hergebruiken, maar die je ook volledig kunt samenstellen naar jouw manier van leven.

Tekst en fotografie: Talita Kalloe

Sinds ik moeder ben geworden heb ik meer dan ooit behoefte aan structuur. Niet zo gek ook. Werp één blik op mijn bureau en de chaos spreekt boekdelen. Ik heb al diverse agenda’s, post-it’s, to-do-tools en organizers geprobeerd, maar ik werd er alleen maar onrustiger van. Op een gegeven moment zat ik met drie verschillende boekwerken voor m’n neus, en bestond mijn dag uit reminders om niet te vergeten op te schrijven wat ik niet mocht vergeten (snap jij het nog?). Hoewel ik een echte printjunkie ben, kocht ik alle tools toch met een knoop in mijn maag. Ik had inmiddels zoveel notitieboeken in huis, sommigen nog maar voor de helft gebruikt. En alles wat vol was, bleef ik bewaren, omdat ik het niet over mijn hart kon verkrijgen al dat papier weg te gooien. Kon het niet anders, vroeg ik me af? En toen ontdekte ik de GreenBook.

GreenBook: eigen maken en hergebruiken

Een GreenBook is een uitwisbaar notitieboek dat volgens hetzelfde principe werkt als een whiteboard. Met speciale uitwisbare pennen schrijf je op de pagina, en als je het niet meer nodig hebt, wis je het gewoon weer uit. Zo kun je je notitieboek blijven hergebruiken. Je kunt de GreenBook helemaal eigen maken met een mooie (vegan) kaft en accessoires, zoals een etui om je pennen in te bewaren.  Naast blanco pagina’s vind je in de Greenstory webshop ook pagina’s met to-do lijstjes, key priority planners, project planners, maand– en jaarplanners en zelfs een nutrition planner. Via een speciaal ringbandsysteem klik je de pagina’s makkelijk in en uit je GreenBook. En je hebt keuze uit verschillende kleuren pennen die ook nog eens hervulbaar zijn. Je steekt de pen gewoon in het hervulstation en je kunt er weer even mee door. Via de achterkant van je pen kun je iets kleins uitwissen. En voor het uitwissen van een volledige pagina gebruik je de bijgeleverde doek en spray. Het is een kleine investering om alles aan te schaffen, maar het scheelt je op de lange termijn uitgaven aan nieuwe notitieboeken.

Greenbook

[envira-gallery id="17770"]

De nutrition planner: mijn eten in een boekje

De GreenBook kwam voor mij op precies het juiste moment. Sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het iets meer moeite kost om mijn maaltijden in te plannen. En dan komt het wel eens voor dat ik “vergeet” te eten. Manlief en ik proberen om die reden al een tijdje structuur aan te brengen in de manier waarop we boodschappen doen en het bereiden van onze maaltijden. Met name door al zoveel mogelijk maaltijden in te plannen voor de rest van de week. In een verwoede poging gebruikten we hiervoor een whiteboard in de keuken, maar dat werd al snel één grote chaos. Eén van de eerste pagina’s waar ik mijn GreenBook dus mee uitbreidde, was de Nutrition planner. Van ontbijt en lunch tot snacks en avondeten: ze staan allemaal netjes op een rijtje. Voor mij heeft het heel goed geholpen als start om een routine in te bouwen. Inmiddels heb ik de Nutrition planner nog maar af en toe nodig, wanneer ik in hele drukke periodes zit. Een fijne reminder om niet te vergeten ook goed voor mezelf te zorgen.

Lees ook: zo verduurzaam je je beautyroutine

[envira-gallery id="17772"]

Projectmanagement en to-do-lijstjes

Op mijn kantoor ligt mijn GreenBook standaard open naast me. Het to-do-lijstje gebruik ik voor een beknopt maandoverzicht. Maar naast werk gebruik ik het ook voor privé zaken zoals een lijst met alle benodigdheden voor vakanties, bijvoorbeeld. Zo georganiseerd als ik ben, gebeurt alles in mijn hoofd. Van projectplanningen tot contentkalenders voor Soul Stores. Heel fijn om het nu ook eindelijk een keer te kunnen opschrijven op een manier die echt voor mij werkt. Daarvoor gebruik ik de Projectpagina en Key Priority pagina’s. Op de projectpagina schrijf ik alle stappen die nodig zijn op strategisch niveau. En op de Key Priority pagina noteer ik alles wat nodig is op operationeel niveau. Op basis van de cijfers 1 t/m 4 achter iedere regel kun je vervolgens de mate van prioriteit markeren. Easy does it. Als laatste heb ik mijn GreenBook nog aangevuld met een aantal extra blanco pagina’s. Deze gebruik ik voor mindmaps, hersenspinsels en het noteren van gentle reminders voor mezelf die ik altijd kan teruglezen.

[envira-gallery id="17781"]

Met GreenBook begin je altijd met een schone lei

Duurzaamheid is een belangrijke waarde voor Greenstory – het bedrijf achter GreenBook. En de functionaliteit van de GreenBook is daarmee ook meteen één van de meest duurzame eigenschappen: je begint altijd met een schone lei en daarmee is het uitwisbare notitieboek keer op keer her te gebruiken. Als ik belangrijke aantekeningen heb gemaakt of een mindmap die ik niet wil vergeten, dan maak ik een foto met de CamScan app voordat ik de pagina wis. Via de app maak ik een foto van de pagina. De app zet ‘m vervolgens direct om in een pdf die ik opsla in een speciale Dropbox map. Zo houd ik altijd mijn belangrijke hersenspinsels en aantekeningen bij de hand. Ik gebruik de GreenBook zelf nu inmiddels twee maanden en ik merk dat het orde schept in mijn persoonlijke chaos. Iedere keer beginnen met een schone lei betekent voor mij ook echt wat meer ruimte in mijn hoofd. Niet alleen een verrijking voor mijn dagelijkse leven, maar ook voor mijn missie om alleen producten te gebruiken die bijdragen aan een duurzame levensstijl.

Conscious consumerism -

Wist je dat je ook duurzame en bewuste keuzes kunt maken tijdens het online winkelen? Van duurzame verzendopties tot het supporten van lokale, duurzame en zelfstandige winkels en merken: ontdek onze beste tips. 

bewust winkelen online
Next Articles

Hoe maak je een bewuste én duurzame keuze in supplementen?

Wat is nu eigenlijk de best opneembare vorm? Wat maakt een supplement echt goed? En hoe maak je daarin ook nog eens een duurzame keuze? We vroegen gezondheidswetenschapper en orthomoleculair therapeut Désiree Domacassé naar context en tips voor een bewuste keuze in supplementen.

Fotocredits: Heal Mary " Alessa Photography

De veelzijdige magie van hennep

Hennep is niet alleen de sterkste natuurlijke vezel die er bestaat, maar bijna alle onderdelen van de plant zijn te benutten voor multifunctioneel gebruik.