la-

Van deze winkel krijg je ‘Flinders’ in je buik

Share

In this Article

Harry Bijl is Inspiratie- en Innovatie expert bij brancheorganisatie INretail. Met jarenlange ervaring in de retail en een groot netwerk van professionals in de mode-, woon- en schoenenbranche, stroomt het retailbloed rijkelijk door zijn aderen. In de maanden oktober en november deelt Harry speciaal voor ZMJ zijn kennis en ervaringen over retailconcepten die hem inspireren en die helemaal passen bij hedendaagse #retailmodellen. Vandaag vertelt Harry hoe een zoektocht naar zijn favoriete HAY tafeltje hem naar een bijzondere winkel bracht.

Door Harry Bijl voor Soul Stores

Het was een frisse zondagmorgen. Ik hing lekker voor de tv en zag in een programma ineens dat zwarte vierkantje tafeltje van het merk HAY waar ik mijn zinnen al een tijd op had gezet. En ineens overviel het me. Vlinders in m’n buik, tintelende vingers. Ik wilde ‘m hebben. Niet morgen, nu! Maar het was zondag. Waar ga ik dat tafeltje scoren? Ik pakte mijn tablet en typte ‘Hay tafeltje’ in. Vol verwachting keek ik naar het beeldscherm… En daar was het – Google bracht me naar ‘FLINDERS’. De overzichtelijke site boeide me en ik werd direct verleid om verder te kijken. Yes, het tafeltje is op voorraad. Bestellen? Nee, dat duurt te lang. Ik wilde het vandaag nog hebben. En toen las ik de magische woorden: ‘De winkel in Amsterdam is open’.

Flinders Café

Als ik 20 minuten later bij de winkel kom raak ik ook daar verrast. Ik kende de winkel niet. De geur van koffie heette me welkom en er was lekker veel reuring in de zaak. Het FLINDERS Café staat vol met leuke en eigenzinnige design spullen. Café? Ja dat lees je goed. Flinders biedt een mooie mix van een winkel en een café. Je geniet van een heerlijk hapje of drankje met je gezelschap. En waar je op zit, dat kun je kopen. Omdat ik weet wat ik wil ga ik recht op mijn doel af en reken ik snel het tafeltje af. Ik mag het tafeltje met de bon in mijn hand ophalen in het nabij gelegen magazijn. Aangekomen bij het magazijn begroet een vrolijke dame mij vriendelijk.

Geen zwart maar wit!

Mijn zondag kan niet meer stuk. De goedlachse dame overhandigt mij de vierkante doos met inhoud. Met grote letters prijkt het merk ‘HAY’ op de doos en ik zie als herkenning de tekst ‘zwart’ en een tekening. Ik wil maar één ding, naar huis met dat ding. Bij de auto kreeg ik ineens een ingeving: ‘Harry, maak de doos open, you never know.’ En ja hoor. Er zat een wit tafeltje in de origineel afgeplakte doos. Ik weet het, er zijn ergere dingen in de wereld. Maar ik baalde op dat moment enorm. Twee uur lang adrenaline in je bloed en dan dit. Ik draaide me om en liep het magazijn weer in. De leuke dame lachte vriendelijk en zei: ‘Kom, we zoeken samen naar een nieuwe.’ Tien minuten later reed ik met een big smile naar huis. En als ik nu thuis naar mijn tafeltje kijk voel ik ‘FLINDERS’ in m’n buik.

Liefde voor altijd

Ik ben me na deze persoonlijke ervaring ook zakelijk meer gaan verdiepen in het concept van Flinders. En daardoor raakte ik alleen nog maar meer enthousiast. De zoekmachinetechniek en online strategie is fenomenaal. Dit komt niet zomaar ergens vandaan. Eigenaar Geert-Jan Smits is zeer ervaren in de online wereld.  Flinders heeft een hele mooie visie: het concept zoekt enerzijds zijn klanten op hightraffic plekken (cafés) op en realiseert anderzijds bijzonders winkellocaties waar klanten graag naar toe komen en de tijd nemen om te winkelen (Zaandam en Maastricht)’.

Uniek concept

Het Flinders Design concept wordt wat mij betreft  gedragen door de gedreven en gepassioneerde medewerkers. Ik heb meerdere keren ervaren dat ze mij als klant vleugels bezorgen. Je wilt zo’n verhaal ook zakelijk graag delen met iedereen. De trots en het vakmanschap dat men uitstraalt – dat werkt aanstekelijk. Toen ik de case Flinders in de groep gooide bij INretail hoefde ik niemand te overtuigen. Ik ben er dan ook trots op dat Geert-Jan op het podium staat tijdens ons groots opgezette ledenevent met als thema  ‘INZICHT’. Ik nodig je van harte uit om zijn verhaal persoonlijk te ervaren op maandag 23 november in Amersfoort. Alvast een voorproefje? Kijk hier.

Geert-Jan Smits deelt het verhaal van Flinders tijdens het ledenevent van INretail op 23 november bij Flint Theater in Amersfoort. Het ledenevent staat volledig in het teken van #retailmodellen. Welke retailmodellen zijn nu succesvol en hoe kun je die toepassen in je eigen winkel. Ben je retailer en wil je erbij zijn? Meld je aan via deze link of stuur een mailtje naar ledenevent@inretail.nl. 

Let op: het Ledenevent van INretail op 23 november 2015 zit vol! Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. Wil je toch kans maken op een plekje? Stuur een mailtje naar ledenevent@inretail.nl zodat je op de reservelijst komt te staan.

Flinders harry Bijl Soul Stores

 

Flinders harry Bijl Soul Stores

Flinders harry Bijl Soul Stores

Flinders heeft een webshop, een magazine, een woonblog, Flinders Winkel, Flinders Shop-in-shop en Flinders Café’s.

Flagship store

Hemkade 18
1506 PR Zaandam

Stijl Fine Living by Flinders
Flinders Shop-in-shop

Wycker Brugstraat 52
6221 ED Maastricht

Flinders Café

Frederik Hendrikplantsoen 36
Amsterdam

Kruissingel 1
Groningen

Schuitendiep 54
Groningen

Kerkbrink 2
Hilversum

Conscious consumerism -

Wist je dat je ook duurzame en bewuste keuzes kunt maken tijdens het online winkelen? Van duurzame verzendopties tot het supporten van lokale, duurzame en zelfstandige winkels en merken: ontdek onze beste tips. 

bewust winkelen online
Next Articles

Koop bewust tijdens Black Friday bij deze duurzame winkels

Wanneer je het hebt over bewust kopen, dan staat black friday daar lijnrecht tegenover. Gelukkig zien we ieder jaar steeds meer duurzame tegenreacties ontstaan waar je iets kunt kopen zonder dat een ander daar de prijs voor betaalt. Bij deze winkels koop je bewust tijdens Black Friday. Samen zetten we deze zwarte dag op groen.