la-

Mooie Dingen in Montpellier

Share

In this Article

Vandaag deel ik met jullie een iets andere Mooie Dingen op Maandag dan normaal. Met dit Hollandse zomerweer van de afgelopen weken komt deze Suri de zomer niet door. Daarom boekten manlief Tim en ik een ticket naar een weekje zon. Daar heb ik ongegeneerd niks gedaan. En ik zeg het je: ik kan dit iedereen aanraden.

Door Talita Kalloe

Ik ben geboren voor de zon. En dat is niet eens een grapje. Bij mijn geboorte moest ik rechtstreeks de couveuse in – onder een lichtlamp. Ieder jaar kan ik er de klok dan ook op gelijk zetten. Altijd in de winter, en soms ook in de karige Nederlandse zomers. Moe, energieloos, niet meer echt inspiratie kunnen vinden en niet helemaal lekker in je vel zitten.  Het zijn vaak tekenen dat ik weer even een Vitamine D – dipje heb. On doctors orders heb ik regelmatig de zon moeten opzoeken – geen straf. Geen wonder dus dat ik met 19 graden en regen in hartje zomer écht even het land uit moest en het vliegtuig pakte. Een last-minute zoektocht bracht manlief Tim en mij naar Montpellier in Zuid-Frankrijk.

Mail uit, even niks

Soms heb je van die momenten dat je even niks moet willen (of wil moeten). Geen laptop, geen telefoon, geen Ipad, geen mail, niks. Dat is me dus niet gelukt. Degenen die mij op Instagram volgen zullen dat heftig ja-knikkend beamen. En één van mijn beste vrienden stuurde Tim afgelopen maandag nog een berichtje: “Yo, zeg eens tegen die vrouw van je dat ze op vakantie best een keer een post mag overslaan.” Maar ik deed wel iets wat ik nog nooit eerder heb gedaan: ik zette mijn mail uit. En wat was dat fijn. Bijzonder om te ervaren dat wanneer je een knop omzet, het er ineens ook écht even niet meer toe doet. Waar ik normaal mails zou beantwoorden, had ik nu ineens de tijd om Vrij Nederland en de nieuwste Frame Magazine te lezen (mijn all time favourite). Als ik dan hoor: “Tja Tali, dat is dus vakantie” dan antwoord ik steevast dat mijn werk niet als werk voelt voor mij. Maar toch merkte ik  – hoe erg ik ook van mijn werk houd – hoe belangrijk het is om ook even lekker niets te hoeven. Niet van jezelf, en niet van anderen. Zodat je weer even helemaal met jezelf bezig kunt zijn.

Tip: in de nieuwste Vrij Nederland staat een interessant artikel over de textielindustrie waarin ook Dit is een Goede Gids van Marieke Eyskoot wordt aangehaald. De moeite waard om te lezen.

Omdat beelden soms meer zeggen

Maar nu weer even terug naar Zuid-Frankrijk. We zagen Flamingo’s in het wild in het prachtige natuurgebied Le Camargue. We bezochten de bijzondere Botanische Tuinen in Montpellier. We deden een poging om de Pic st. Loup te beklimmen maar stonden per ongeluk op de verkeerde berg (dat overkomt ons vaker). We bezochten het veel te toeristische Carcasonnes (dat is de best bewaarde Middeleeuwse stad van Europa). We aten veel kaas. Want veel meer vegetarische variaties dan dat vind je niet echt in de Franse keuken. En we hebben flink liggen zonnebaden aan de Middellandse zee. Vandaag deel ik met jullie dan ook vooral ongegeneerde vakantiekiekjes. Volgende week staat er weer een Mooie Dingen op Maandag voor jullie klaar zoals jullie gewend zijn. En mocht je nog steeds twijfelen over een last-minute naar de zon: go for it! Gun het jezelf <3

Mooie dingen in Montpellier

[envira-gallery id=”9830″]

Conscious consumerism -

Wist je dat je ook duurzame en bewuste keuzes kunt maken tijdens het online winkelen? Van duurzame verzendopties tot het supporten van lokale, duurzame en zelfstandige winkels en merken: ontdek onze beste tips. 

bewust winkelen online
Next Articles