la-

Mooie dingen op Maandag: over persoonlijke portretjes, mooie gesprekken in Bar Botanique en Fairphone perikelen

Share

In this Article

Iedere maandag een overzicht van mooie dingen die zijn gebeurd, of nog komen gaan. Hersenspinsels, of gewoon een verzameling van dingen die de moeite waard zijn om te delen. Zorgvuldig geselecteerd door Soul Stores’ hoofdredacteur Talita Kalloe. 

Hoe mijn Fairphone en ik weer vriendjes werden

Ik ben inmiddels een jaar eigenaar van een Fairphone 2. Voor wie de telefoon nog niet kent: het is de allereerste eerlijke smartphone – waar ik vorig jaar een review over opnam in samenwerking met KPN en Brandfighters. Maar eerlijk is eerlijk: we hebben we wel even aan elkaar moeten wennen. Want hoe goed het verhaal achter de fairphone ook is, hij moet ook prettig zijn in gebruik. Het Android besturingssysteem op de Fairphone was echter aardig verouderd toen ik ‘m begon te gebruiken. En toen ook nog eens mijn hardcover kapot ging was ik er wel een beetje klaar mee. Ik mailde Fairphone met mijn klacht en binnen een week tijd had ik een spiksplinternieuwe hardcover (die ook nog eens mooier is dan degene die ik had) gratis in mijn brievenbus. En vooruit, mijn Android versie loopt nog steeds een beetje achter (6.0.1) maar alle bugs zijn er inmiddels uit en de interface is veel meer van deze tijd. We had a rough start, maar ik kan inmiddels weer zeggen dat ik een honderd procent trotse eigenaar ben van een Fairphone!

Meer weten over de Fairphone 2? Ik nam vorig jaar een video-review op. 

Mooie gesprekken in Bar Botanique

Jullie hebben de naam van Myrthe Oostenbach ongetwijfeld vaker voorbij zien komen. Ze is de getalenteerde kunstenaar achter de print Wild Heart die we in juli in samenwerking met haar ontwierpen. Toen Myrthe me mailde voor een samenwerking kende ik haar nog niet, maar inmiddels voelt het alsof we elkaar al jaren kennen. Mooi hoe je dat soms kunt hebben met mensen. We spraken af bij het prachtige Bar Botanique in Amsterdam-Oost – een super mooie en vooral groene plek om te eten en te drinken – en daar voerden we mooie gesprekken over ondernemerschap, het vinden van je eigen stijl, het bouwen aan een bewuste generatie, en het samenbrengen van gelijkgestemden. Dit doet ze niet alleen met haar kunst, maar ook met haar bedrijf Follow your Sun. Samen met haar collega Kiymet geeft ze workshops waarin deelnemers hun talenten ontdekken, hierop leren te vertrouwen en reflecteren op de rol die zij willen spelen in onze samenleving. Mooi he?

Tip: we hebben nog twee digitale Wild Heart prints over. Zie jij deze beauty al hangen aan je muur? Stuur dan een mailtje naar hallo@soulstores.com.

Origineel cadeau: persoonlijke portretjes door Ideeën-studio

Toen manlief Tim en ik vorig jaar trouwden, kregen we een heel bijzonder huwelijkscadeau van mijn maatje en office buddy Bobby en zijn vriendin Aylin. Het was een hele toffe portret-illustratie van Tim en mij die nu al een jaar lang trots aan de muur hangt. Het portretje is gemaakt door Ideeën-studio uit Haarlem. Oprichtsters Kiki en Jamie maken de leukste illustraties in een herkenbare, mooie stijl. Sinds we de print cadeau kregen, heb ik al twee nieuwe prints door haar laten maken voor vrienden en familie. De tweede ontving ik deze week in mijn brievenbus. Een geweldig cadeau om te geven als je op zoek bent naar een persoonlijk geschenk voor bijvoorbeeld een huwelijk. En als er een kindje wordt geboren laat je de illustratie gewoon uitbreiden met de newest addition to the family 😉 Ook fijn: het is betaalbaar. Voor een digitaal portretje ben je voor €35  (excl. btw) per persoon al  klaar. Ik kan je er nog veel meer over vertellen, maar je vindt er hier alles over.

Een portretje van Tim (toen nog met lang haar) en mij aan de muur – geïllustreerd door Ideeën-Studio.

Conscious consumerism -

Wist je dat je ook duurzame en bewuste keuzes kunt maken tijdens het online winkelen? Van duurzame verzendopties tot het supporten van lokale, duurzame en zelfstandige winkels en merken: ontdek onze beste tips. 

bewust winkelen online
Next Articles