Mooie dingen op maandag

Eindelijk: natuurlijke cosmetica voor mannen (en iets met bh’s)

natuurlijke cosmetica voor mannen

Iedere maandag een overzicht van mooie dingen die zijn gebeurd, of nog komen gaan. Hersenspinsels, of gewoon een verzameling van dingen die de moeite waard zijn om te delen. Zorgvuldig geselecteerd door Soul Stores’ hoofdredacteur Talita Kalloe. Met vandaag: ein-de-lijk natuurlijke cosmetica voor mannen, hoe ik twee trainingen gaf aan IT-professionals en mijn zoektocht naar de perfecte bh.

Tekst en fotografie: Talita Kalloe

Hoera! Nu ook Crap free huidproducten voor mannen

Wij vrouwen kunnen onze harten tegenwoordig ophalen met alle keuze aan natuurlijke cosmetica producten. Maar voor mannen is het nog wat schaars. Daarom was ik blij verrast toen ik Kaerel Skincare voorbij zag komen: een natuurlijke cosmeticalijn voor mannen. Of zoals Kaerel het zelf zo mooi noemt: crap free skin care. Puur natuur dus, zonder paraffine, parabenen en SLS. Oprichtster Esther Kenneman richtte al eerder de natuurlijke baby- en mama verzorgingslijn Petit & Jolie op. Ze vond dat een natuurlijke lijn voor mannen niet kon uitblijven. En dat vinden wij eigenlijk ook. Kaerel skin care komt met drie producten op de markt: een shampoo & douchegel, scheercrème en een gezichtscrème. Alle producten bevatten uitsluitend ingrediënten van natuurlijke oorsprong en zijn mede door mannen ontwikkeld. Crap free, zonder gedoe en gewoon goed dus. Manlief Tim mag het gaan uitproberen. We laten jullie snel weten hoe het bevalt | www.kaerelskincare.com

Tip: afgelopen week schreef ik dit artikel voor Stijl Magazine (van bol.com) over hoe je je eigen lotion, detox masker en lipgloss maakt met pure, natuurlijke ingrediënten. 

Hoe ik op één dag twee trainingen gaf aan IT-professionals (ja echt!)

Ik snap helemaal niets van IT. Sterker nog, ik duik direct weg als ik teveel letters en cijfers op een zwart scherm zie. Maar sinds deze week ben ik er een beetje van gaan houden. Voor talentagency Procam mocht ik als oprichter van soulstores en copywriter twee trainingen geven. Eentje over het schrijven van pakkende vacatureteksten voor getalenteerde consultants en talentscouts. En de ander over het schrijven van aantrekkelijke blogs aan startende IT professionals. Wat een feest om zoveel talenten bij elkaar te zien en te mogen inspireren en motiveren met schrijven. Het blijft altijd even spannend, spreken voor een groep mensen en je kennis en ervaringen delen. Maar wauw, het geeft zoveel voldoening om te zien dat mensen direct kunnen toepassen wat je hen hebt geleerd. Ik kan niet wachten om alle mooie teksten en verhalen te lezen. Ook nieuwsgierig? Volg Procam via hun website  en Facebook.

Eindelijk: de perfecte bh

Een goede bh vinden bleek een onmogelijke missie. Totdat ik binnen liep bij Aphrodite aan de Minrebroederstraat in Utrecht. Ik werd warm en liefdevol ontvangen door eigenaresse Georjia Kabakaki en stond te kijken van de topservice die ze biedt. Waar andere zaken me al wel eens wegstuurde met “sorry, we hebben je maat niet”, haalde zij alles uit de kast om ervoor te zorgen dat ik tevreden de deur uit liep. Ook biedt ze als service aan om je bh te vermaken als het nodig is om de pasvorm te perfectioneren. Voor mij was dat precies waar ik naar zocht, omdat ik geen gangbare maat heb. Gelukkig was dat niet nodig, want ik heb dan ein-de-lijk de bh’s gevonden waar ik naar zocht. Ja, je leest het goed, ik nam er maar meteen twee mee. Het zijn geen Hunkemöller of Hema prijzen, maar dan mag je er ook een kwaliteit van verwachten waar je een aantal jaren mee door kunt. Ook fijn: Georjia werkt zo min mogelijk met synthetische stoffen maar het liefst met natuurlijk materialen zoals wol en zijde. Geweldig dat ik in mijn eigen hometown weer een parel heb ontdekt met een betrokken en ervaren eigenaresse die met hart en ziel in haar winkel staat. Die extra mile lopen voor je klanten – zo zie je het niet vaak meer. Ik kreeg een dikke knuffel toen ik naar buiten liep. Dat zijn mooie dingen.

Aphrodite Lingerie – Minrebroederstraat 10 – Utrecht